Potpuno novi S_Cross

Potpuno novi S_Cross
Potpuno novi S_Cross

Suzuki vam s ponosom predstavlja svoj potpuno novi S-CROSS, koji je prvenstveno dizajniran kako bi zadovoljio dinamične potrebe modernih vlasnika SUV-ova, u svim fazama i potrebama njihovih života.

Novi S-CROSS je istinski SUV, moćnog izgleda i visokog stupnja funkcionalnosti. Naime, iza snažnog i upečatljivog dizajna, novi S-CROSS ponosi se impozantnom snagom, visokom učinkovitošću, pogonom na sve kotače, te najnovijim sigurnosnim značajkama, kao i brojnim komunikacijskim tehnologijama.

Smion SUV stil
Impozantna prednja maska u piano crnoj boji, savršeno se stapa s elegantnim LED svjetlima i brojnim srebrnim detaljima, kako bi stvorili upečatljiv SUV izgled. S boka gledano, četvrtasti prednji i stražnji obrubi kotača, zajedno s brojnim SUV detaljima jasno komuniciraju što ovaj auto sve može.
Funkcionalna svestranost
U prostranoj kabini udobno i sigurno, može se smjestiti 5 odraslih osoba, dok prtljažni prostor velikog kapaciteta, od čak 430 litara, nudi vrhunsku prilagodljivost i istinsku podršku za sve vaše, razno-razne aktivnosti na otvorenom, odn. u vaše slobodno vrijeme.
Panoramski krov i ergonomski dotjerana unutrašnjost, još više poboljšavaju doživljaj vožnje i nesputanosti.

Sofisticirana tehnologija
Počevši od vrhunskog 1,4-litrenog BOOSTERJET turbo motora, čiju veliku snagu i veliki okretni moment, izvrsno nadopunjuje 48V blagi SHVS hibridni sustav, te novog S-CROSSa zajedno čine jednim od učinkovitijih i snažnijih SUV-ova u ovoj klasi. Kad tome dodamo ALLGRIP SELECT 4×4 pogon, 9-inčni multimedijski audio uređaj i niz naprednih sigurnosnih tehnologija, vaše SUV iskustvo postati će potpuno, nesputano i sigurno.

Upečatljiv SUV izgled
Čak i na prvi pogled, novi Suzuki S-CROSS je SUV robusnog izgleda. Pozornost koja je stavljena na detalje vanjštine, ali i unutrašnjosti, čine ga jednostavno primamljivim, svestranim i nezaboravnim.

Vanjština
Osim impozantne maske u piano crnoj boji, prepoznatljiva značajka prednjeg i stražnjeg dijela su srebrni ukrasi koji zajedno s LED svjetlima novom S-CROSS-u daju nepogrešiv, agresivni SUV izgled.

Paleta boja
Kako bi zadovoljio potrebe širokog spektra vlasnika SUV-a, potpuno novi S-CROSS dostupan je u osam boja.
Perla metalik boje: Titan Dark Grey, Cosmic Black i Canyon Brown.
Perla boje: Cool White, Energetic Red i Sphere Blue.
Silky Silver metalik i nemetalik White zaokružuju paletu boja.

Unutrašnjost

Bez obzira na svoj robustan vanjski izgled, novi Suzuki S-CROSS u svojoj unutrašnjosti je vrlo pitom i udoban, kako bi vam svaka avantura prvenstveno bila ugodna i bezbrižna. Užitku u vožnji i slobodi kretanja, pridonose i velika i udobna sjedala, jednako kao i velike staklene površine odn. panoramski krov velikih dimenzija.
Potpuno ergonomska kožna sjedala, u svom središnjem dijelu imaju uzorak od iznimno trajne sintetičke kože, koja osim otpornosti ima i izvrsna toplinska i upijajuća svojstva, uostalom kako i dolikuje prirodi svakog luksuznog SUV vozila.
Dizajn kokpita je podjednako napredan, jer osim nepoderive kvalitete, odlikuje se prepoznatljivom jednostavnošću. Velika ploča s instrumentima je naglašenog trodimenzionalnog dizajna, što daje snažan, visokofunkcionalan i nadasve kvalitetan izgled.
Dominantan visokotehnološki dojam interijera ponjaprije zahvaljujemo velikom 9-inčnom multimedijskom audio uređaj, koji omogućuje bežično povezivanje pametnog telefona, ali i prikazivanje informacija vezanih uz vozilo, kao i uključenost ALLGRIP SELECT pogona.

Funkcionalna svestranost
Od prostrane kabine do fleksibilnog prtljažnog prostora, potpuno novi S-CROSS dizajniran je kako bi zadovoljio iznimno širok raspon potreba svakog vozača SUV-a.

Prostrana kabina
U potpuno novom S-CROSS-u ima mjesta za 5 odraslih putnika te i u tom slučaju još uvijek nudi obilje prostora. Zbog udobnosti putnika sprijeda, nije ugrožena udobnost putnika na stražnjem sjedalu, koji čak imaju mogućnost promjene nagiba naslona stražnjih sjedala, u položaj koji omogućuje dodatno opuštanje. Kabina je dodatno prepuna skladišnih prostora i pogodnosti koje putnike čine zadovoljnima na svakom putovanju.

Fleksibilan prtljažni prostor
Naslon stražnjeg sjedala djeljiv u omjeru 60:40, koji pak zajedno s dodatnom, višepozicijskom policom bitno olakšavaju smještaj raznih stvari, unutar velikog prtljažnog prostora od 430 litara*. Bez obzira na odredište ili planove za slobodno vrijeme, potpuno novi S-CROSS nudi obilje prostora i udobnost za pet odraslih osoba i sve njihove potrepštine.
*Izmjereno metodom njemačkog udruženja automobilske industrije (VDA).

Panoramski krov
Dvostruki klizni stakleni paneli stvaraju iznimno veliki stakleni otvor, kako bi se moglo uživati u panoramskom pogledu s bilo kojeg sjedala u automobilu. Kad je panoramski krov zatvoren, ukupna duljina staklenih panela iznosi 1.000 mm, a kad je otvoren, duljina otvora iznosi velikih 560 mm.

Ostale pogodnosti:
・ Dvozonski automatski klima uređaj
・ Konzola iznad glave sa svjetlima za čitanje, i pretincem za odlaganje
・ Prednja konzola s USB priključkom
・ Središnji, pomični naslon za ruke i konzola sprijeda
・ Središnji naslon za ruke s držačima za čaše straga

Sofisticirana tehnologija

Potpuno opremljen SUV
Potpuno novi S-CROSS prepun je napredne tehnologije koja vožnju čini uzbudljivom i ugodnom, dok vozaču nudi realnu dozu samopouzdanja. Od učinkovite izvedbe 1,4-litrenog BOOSTERJET motora i njegovog 48V blagog SHVS hibridnog sustava, pa sve do povjerenja koje pak nudi ALLGRIP SELECT 4×4 pogon, i mnoštva inteligentnih sigurnosnih značajki, novi S-CROSS čine jednim od najboljih vozačkih SUV-ova.

K14D, 1.4 BOOSTERJET motor
S-CROSS pokreće 1,4-litreni BOOSTERJET turbo motor velikog okretnog momenta s izravnim ubrizgavanjem. Njegov turbopunjač, sabija stlačeni zrak u cilindre, kako bi maksimizirao okretni moment pri niskim okretajima. S druge pak strane, njegov sustav izravnog ubrizgavanja optimizira količinu, vrijeme i tlak goriva kako bi poboljšao performanse i učinkovitost. Također, zahvaljujući varijabilnom električnom upravljanju usisnih ventila (VVT), hlađenoj recirkulaciji ispušnih plinova (EGR) i visokom omjeru kompresije, postignuta je još veća učinkovitost ovog strojarsko-tehnološkog dragulja.

48V SHVS blagi hibridni sustav
Potpuno novi S-CROSS opremljen je 48V blagim SHVS hibridnim sustavom. U normalnim uvjetima vožnje, sustav smanjuje potrošnju goriva smanjenjem okretnog momenta koji se kompenzira s električnim motorom. S druge strane, kada sustav otkrije da je vozaču potrebno što brže ubrzanje, torque-fill kontrola i torque-boost značajka dodatno povećavaju odziv, glatkoću i ubrzanje.

ALLGRIP SELECT
Četiri lako upravljiva načina rada (Auto, Sport, Snow i Lock) čine ga praktičnim za odabir 4×4 pogona, koji najbolje odgovara uvjetima vožnje. Elektronički kontrolirani 4×4 sustav konstantno prilagođava količinu okretnog momenta isporučenog na stražnje kotače, te koristi ESP®, snagu motora, servo upravljač i druge sustave u vozilu za što bolju učinkovitost i realizaciju ova četiri načina vožnje.

9-inčni HD zaslon
Zaslon prikazuje najnovije praktične digitalne značajke, uključujući Apple CarPlay®, Android Auto™, prepoznavanje glasa i hands-free Bluetooth® opciju poziva. Standardne značajke također uključuju radio, reprodukciju glazbe i filmova putem USB-a te reprodukciju glazbe putem iPod-a i Bluetooth-a®. Držeći vas povezane s vozilom, također prikazuje informacije kao što su potrošnja goriva, doseg vožnje, SHVS protok energije, razna upozorenja, prikaz stražnje kamere, prikaz 360 kamere i stražnje parking senzore.

Suzukijeva sigurnosna podrška

Potpuno novi S-CROSS opremljen je Suzukijevom sigurnosnom podrškom, koja koristi kamere i senzore za pomoć u vožnji i za dodatnu sigurnost.
Automatski sustav kočenja pomoću dvostrukog senzora (DSBS)
Kada se vozilo kreće prema naprijed, monokularna kamera i laserski senzor određuju postoji li
opasnost od sudara s vozilom ili pješakom. Nakon otkrivanja potencijalnog sudara, DSBS sustav
upozorava, a ukoliko shvati da reakcija izostaje, primjenjuje automatsko kočenje, sve ovisno o situaciji.
Adaptivni tempomat sa Stop & Go funkcijom
Adaptivni tempomat u kombinaciji sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem koristi i funkciju stop & go. Sam ubrzava i usporava, kako bi vozač održao sigurnu udaljenost od vozila ispred. Stop & go funkcija može čak i potpuno zaustaviti vozilo kada je potrebno te zatim početi pratiti vozilo ispred ako ponovo krene unutar 2 sekunde, kao što je slučaj u prometnoj gužvi.
Kamera za prikaz od 360°
Pogled od 360 stupnjeva pruža dodatnu sigurnost i udobnost. Četiri kamere (prednja, stražnja te obje bočne) nude različite poglede, uključujući 3D prikaz za sigurno kretanje i pogled odozgo za sigurnije i lakše parkiranje.

Ostale značajke Suzukijeve sigurnosne podrške:
・ Upozorenje o napuštanju prometne trake
・ Prevencija napuštanja prometne trake
・ Upozorenje na krivudanje
・ Prepoznavanje prometnih znakova
・ Nadzor mrtvog kuta
・ Pomoć pri kretanju uzbrdo
・ Prepoznavanje pokretnih objekata straga